|
|
|
|
|
| Author |
Message |
|
andrea
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 3:31 pm |
|
Joined: Thu Aug 23, 2007 10:45 am Posts: 2100 Location: city of blinding lights
|
žao mi je ako sam te 2much pogodila, meni se isto sve nakupilo i nakon neprospavane noći, riječi su ujutro krenule pljuštati iz mene...
hvala ti darling na uvijek lijepoj kritici 
_________________ 3 words, 8 letters.say it and I'm yours. 8 letters, 3 syllables. say them and I'm yours.
|
|
| Top |
|
|
|
Iva
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 3:45 pm |
|
Joined: Wed Aug 22, 2007 10:55 pm Posts: 4139 Location: Cajkaland
|
iskreno. otvoreno. onako kako se kolumne trebaju pisate. 10ka za hrabrost iskrenost i recitost.
Svi pravimo greske, vrdamo, potvrdujemo se, padamo, ustajemo, sanjarimo
samo treba hrabrosti da se to prizna
cheers 
_________________ i trust everyone, it's the devil inside them i don't trust
|
|
| Top |
|
|
|
Alia
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 3:46 pm |
|
Joined: Thu Aug 23, 2007 2:38 pm Posts: 5240 Location: Sisak
|
...andrea...  prekrasna kolumna...totalno iskrena..i ne nisam te se uplasila jer bi to znacilo da se bojim sama sebe...pronađoh se totalno u vecini toga...
Quote: Zvučat će ružno, ali obožavam biti u centru pažnje,
ne zvuci ruzno jer iskreno svatko voli malo paznje i ljubavi pa tako i sama i nemoras biti jedinica u obitelji da se tako osjecas....
...ma apsoluto sve me jednostavno odusevilo...nemogu izdvojiti bilo koji dio...morala bi c/p citav tekst...prepreprekrasna ti je kolumna i duso samo nastavi tako dalje...ja sam uzivala beskrajno... 
|
|
|
andrea
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 3:52 pm |
|
|
hvala vam, ovo je baš potpora, moram priznat. za ovakve događaje ne zna gotovo nitko osim vas 
_________________ 3 words, 8 letters.say it and I'm yours. 8 letters, 3 syllables. say them and I'm yours.
|
|
| Top |
|
|
|
nicky
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 7:52 pm |
|
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:06 pm Posts: 2283 Location: tu negdi :)
|
mhm..very nice..
ne mogu se poistovjetiti s tobom, ali jako lipa kolumna, svaka čast i tebi za hrabrost, i sama kažeš da za ovo znamo samo mi  i da, sviđa mi se kako su dalmatinci ukomponirani
ne, nisam se razočarala u tebe, a vjerujem da nitko nije i neće, jer svi smo ljudi, svi imamo i slabih točaka, i svijetlih trenutaka
you go girl! 
| Top |
|
|
|
Mare
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 8:59 pm |
|
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:03 pm Posts: 3070 Location: Bitchville
|
Prekrasno, srčeko
Stvarno se vidi da imaš dara za pisanje, i to što unosiš sve iz sebe u to pisanje je to što ti čini kolumnu tako posebnom i tako... wow
 Keep it up, girl
_________________ ~*~ she's just a devil woman with evil on her mind beware the devil woman, she's gonna get you from behind ~*~
|
|
| Top |
|
|
|
andrea
|
|
Post subject:
Posted: Mon Dec 03, 2007 10:29 pm |
|
|
OMG you're both making me cry.... sad sam se ogolila pred vama, sljedeći put ću se malo suzdržat (i hope so) 
|
|
| Top |
|
|
|
andrea
|
|
Post subject: Re: My Messy McLife
Posted: Sat Sep 27, 2008 5:52 pm |
|
|
 Tmurno subotnje zagrebačko jutro ne sprječava me da se ustanem na nožice lagane, izvadim najmodernije krpice iz ormara i točno u 13.00h tražim mjesto na zagrebačkoj špici. Mjesto radnje: cvjetni trg Vrijeme: oblačno, sivo, prohladno Sudionici: sve zagrebačke cure ( a i one sa privremenom zagrebačkom adresom) Dok ispijemo svoj cappucino, kavu i čaj na terasi kafića u centru, nižemo priče, zgode i tračeve.. Priča br.1 Zgranuta Z. šokirana je saznanjem da su njene donedavne poznanice, zgodne, čak i prelijepe mlade djevojke, ni blizu praga svoje punoljetnosti danas – prostitutke… da. Dobro ste pročitali. 15-16 godina, lijepo lice, vitak stas, zanimanje: prodaja vlastitog tijela. Nekad i za običnu Guess torbu. Ok, nije obična, ali vjerujem da nije ni toga vrijedna. Većina njih nema nikakvog kontakta s roditeljima, jedva završavaju srednju školu, ali svoju su 'karijeru' odabrale. Sve 3 se pogledamo i zgražamo. Uvijek smo mislile da se takve stvari ne događaju kod nas, ne tu blizu, nego ono.. negdje.. A onda kad ti pokažu prstom na jednu takvu djevojku, kad ju imenuju, ne možeš vjerovat. Možda ste ju i vidjeli na zagrebačkoj špici, ne izgleda ništa drukčije od ostalih djevojaka, ima jako dobre kožne čizme, LV ili Gucci torbicu, umjetne nokte, Ray Ban naočale, ekstenzije u kosi. Ali se ipak po nečemu razlikuje od ostatka djevojaka sa špice.. Ona je to 'zaradila'. Ona je prodala svoje tijelo za to. Došla sam kući i nije mi to izlazilo iz glave. Nisam čak ni gadost osjetila, već samo sažaljenje. Da, možda pouzdano znam za 2-3 primjera, ali vjerujem da ih ima puno više. Sažalila sam se na lijepim curama koje su mogle imati sjajnu budućnost kao top modeli, manekenke, a možda čak i uspješne ekonomistice, ali ih je ljudska zloba, primitivizam i snobizam naveo da odaberu 'lakši put'. Pod cijenu vlastitog morala. Priča br.2 Z. novi dečko, S. je ono sto je Z. konacno dobila nakon duge veze koja nije vodila ničemu. Simpatičan, zgodan, zabavan, i što je najbolje od svega, neizmjerno dobar prema njoj. No, u priči postoji netko treći. S. bivša djevojka, M. očajna što je ostavljena nakon 7 godina veze. I za ovo što planiram napisat sam mislila da je samo priča, da je isto tako… negdje. Z. nam prica kako M. danima dolazi u 3 u noci pred S. stan, trazi sve 'Z' na Facebooku, prijeti kako će Z. iscupat kosu, oci, prica o njoj, prati joj auto… Da, mozda je M. prolazila špicom dok smo mi bezbrižno ispijale kavu. Možda je i ona jedna od supersređenih zagrebačkih djevojaka, ali duboko u sebi isfrustrirana, iskompleksirana i nesretna jer je ostavljena. Nikad mi nisu bile jasne cure koje su za vlastiti prekid krivile uvijek onu 'novu, treću djevojku'. I hvala bogu nikad nisam postala ta, makar i ja sjedim na špici, ali duboko u sebi sam nesretna jer on ima neku novu. Samo što pokušavam biti jača i pametnija od toga, od toga da ju doslovno 'googlam'.. Priča br.3 Ovo je priča o meni, jer sam i ja djevojka sa špice. Bar mislim. I da, nalazim se ne pola puta između priče 1 i priče 2. Hm, nemojte bit šokirani, nije baš toliko doslovno. Nakon godinu dana u Zagrebu, nakon prve godine faksa, ja sam opet na početku, a ako važemo uspjehe i padove, pogađate koji su u manjini?? Nakon završetka faksa, osim punog kofera, nosila sam u Vinkovce puno srce i želju da provedem nezaboravno ljeto sa svojim dečkom. Tada, odmah po dolasku, moji se su se želje raspale kao kula od karata. Ostavljena a da nisam ni znala zašto, poželjela sam da me nema. Čekalo me dugo toplo ljeto bez odlaska na more, sa 2 ispita kao teretom na leđima.. Ljeto sam provela najgore do sad, tješila se u naručju bivših, puno izlazila, spavala po cijele dane, knjigu jedva doticala u ruke, radila sve da zaboravim. Sad, pred kraj ljeta, našla sam se ispred 4 oka najboljih prijateljica na brutalno iskrenom razgovoru i u tom sam trenutku osjetila da sam dotakla dno… kad sam iz njihovih usta čula riječi 'možda je to malo promiskuitetno', naježila sam se… Krenula je priča i o bivšem, s kojim sam se spetljala ponovno nakon 2 i pol mjeseca od prekida.. Bivši koji me je ostavio zbog različitih političkih stavova, kako sam kasnije saznala, zbog priča o nama za koje nisam ni znala da postoje. A znate što je još gore? Što on ima novu curu, pardon, nije to ni cura, to je ženturača, 7 godina starija. I moram to reći, ali ona svakako nije djevojka za špicu. I znate što još? Ne voli ju, vara ju. Između ostalog i sa mnom. A što ja radim? Sjetite se priče br. 2 gore. Provjeravam njen fejsbuk preko njegovog, između ostalog. Moje najbolje prijateljice doslovno su me istresle sa stolice na kojoj sam sjedila, gledajući u oči stvarnosti. Uvijek sam mislila da se to ne događa meni, nego.. negdje… Stvarnost je žalosna upravo zbog toga što ja konstantno igram krivu ulogu. Rođena sam za špicu, za reflektore, za uspjehe na fakultetu, za dobru ekipu, za pametne dečke. Želim promijeniti život koji trenutno živim i postati ona prava ja. I … da.. sljedeći put kad prošetate špicom, u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Londonu… pogledajte dobro oko sebe te djevojke koje 'dižu temperaturu na živi' onako savršeno obučene. Svaka krije svoje pravo ja iza skupih naočala; jedna prodaje tijelo u zamjenu za te naočale, druga vreba iza tih naočala, a treća pak, kao ja, pokušava progledati kroz ružičaste naočale….    
|
|
| Top |
|
|
|
-Aleksandra
|
|
Posted: Sat Sep 27, 2008 6:05 pm |
|
|
si ovo prepisala iz Seks i grada?? o moj boze, koliko je dobro...mislim da ja nemam tu sposobnost da naizgled povrsne stvari dobro promislim i proanaliziram iz nekog "pametnijeg" ugla...ti je imas na mene je najveci utisak ostavila 3. prica...izdvajam omiljene delove: andrea wrote: Stvarnost je žalosna upravo zbog toga što ja konstantno igram krivu ulogu. Rođena sam za špicu, za reflektore, za uspjehe na fakultetu, za dobru ekipu, za pametne dečke. Želim promijeniti život koji trenutno živim i postati ona prava ja. me 2, me 2, me 2  javi kako ide, pa da prepisem recept andrea wrote: I … da.. sljedeći put kad prošetate špicom, u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Londonu… pogledajte dobro oko sebe te djevojke koje 'dižu temperaturu na živi' onako savršeno obučene. Svaka krije svoje pravo ja iza skupih naočala; jedna prodaje tijelo u zamjenu za te naočale, druga vreba iza tih naočala, a treća pak, kao ja, pokušava progledati kroz ružičaste naočale…. i volim te sto si spomenula Novi Sad :hug: sve u svemu, I like it very much, tera me na razmisljanje i zelju da se ponovo dohvatim tastature....mozda i hocu...a ti samo nastavi ovako 
_________________ "I chased you for long enough, now it's time you've chased me..."
|
|
| Top |
|
|
|
andrea
|
|
Posted: Sat Sep 27, 2008 6:09 pm |
|
|
hehe, tenkju :hug: gle, pa novi sad je, kako ja čujem, jako poznato mjesto sa 'it' djevojkama :) drugo, nisam ništa prepisivala, samo sam se vratila puna dojmova s kave i riječi su krenule. vidiš koliko sam bila jadna kad nisam imala nikakvu inspiraciju, i nisam znala kako uklopit priču o sebi u 'priču' get the point? i, da, znala sam da ćeš kvotat dio s naočalama 
|
|
| Top |
|
|
|
-Aleksandra
|
|
Posted: Sat Sep 27, 2008 6:12 pm |
|
|
|
u know me 2 well :hug:
_________________ "I chased you for long enough, now it's time you've chased me..."
|
|
| Top |
|
|
|
Alia
|
|
Posted: Sat Sep 27, 2008 10:35 pm |
|
Joined: Thu Aug 23, 2007 2:38 pm Posts: 5240 Location: Sisak
|
|
|
|
Mare
|
|
Posted: Sat Sep 27, 2008 10:46 pm |
|
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:03 pm Posts: 3070 Location: Bitchville
|
da se čovjek prekriži kak je dobro.... a kaj ti radiš na pravu, da te lijepo pitam? Pravo novinarstvo, molim lijepo, ovaj tren  Fakat je za  svaka čast  i možda se sretnemo jedan dan na špici 
_________________ ~*~ she's just a devil woman with evil on her mind beware the devil woman, she's gonna get you from behind ~*~
|
|
| Top |
|
|
|
Ruby
|
|
Posted: Sun Sep 28, 2008 1:38 am |
|
Joined: Sun Apr 20, 2008 3:09 pm Posts: 947 Location: Home On The Road
|
ajme Andrea ovo je predobro! trebala bi ti napisati knjigu, pa onda netko sastavi scenarij i dobijemo novu awesome seriju stvarno imaš talenta.. samo tako dalje keep the dream alive 
|
|
|
Jec@
|
|
Posted: Sun Sep 28, 2008 11:33 am |
|
Joined: Thu Aug 23, 2007 12:23 pm Posts: 2805 Location: City of Delusion
|
andrea, što reći osim da je ovo odlično i'm speechless. pa ti si profesionalka i samo tako i nastavi 
|
|
|
|
|
|
|
|